Intensivkurs i seilflyging

16. mai 2016

Intensivkurs i seilflyging

Lær å fly seilfly på kun en uke.Intensivkurs seilly

Fra tid til annen, gjerne en gang på forsommeren og en gang etter ferien, avholdes det intensivkurs i seilflyging ved rikssenteret vårt på Starmoen flyplass ved Elverum. I løpet av denne uken vil du bli gitt teori undervisning samt praktisk flytrening. Om været tillater det vil de aller fleste som melder seg på et slikt intensivkurs komme så langt i opplæringen at de får fly sin første solotur, noe som innebærer at du flyr alene uten instruktør ombord. Da har du lært deg å fly på kun en uke. På Starmoen har vi alle nødvendige fasiliteter for at du skal få et bra opphold. Det finnes både hytter og rom å leie med toalett og dusj. I tillegg serveres det mat slik at du kan ha hovedfokus på flygingen.

På linken nedenfor kan du melde deg på en slik kursuke. Der vil du se om det er satt opp kurs og når det eventuelt gjennomføres.

Påmelding

Påmelding – kursuke(r) for 2019 er ikke fastsatt enda.

Du kan melde deg på dette kurset fra du er 13 år men det passer best for de fra 15 år og oppover. Grunnen til det er at målet med treningen er å få dere til å å være klare til å fly solo (fly alene) og for å kunne gjøre det må du være fylt 15 år. Det å gjennomføre en slik intensivkurs uke er uten tvil den mest effektive måten å lære å fly seilfly på. Selv om du bor andre steder i landet vil dette kunne være en svært god start før du så flyr videre i en av alle landets klubber. Du er selvfølgelig hjertelig velkommen til å fly i klubbene etter at du har tatt dette intensivkurset ved rikssenteret. Noen av landets klubber tilbyr forskjellige sommerkurs som er mye av det samme opplegget som dette kurset men det må du sjekke ut med klubbene hva de har.